L'amour est belle.

Am scris corect? Sincer nu stiu. Si nu conteaza neaparat cum scrii despre dragoste, ci cum o traiesti. Dragostea e un sentiment atotcuprinzator, pasional si eminamente emotional. La inceput. Apoi isi dezvolta si o componenta rationala, mai elaborata, care il solidifica si il perpetueaza.

Ce are insa dragostea cu bautura? :) Pai...pe langa ce scrie aici si are legatura cu consumatorii, exista o dragoste mai mare. Cea a producatorilor. A celor care creeaza ceea ce noi, restul, regasim pe rafturile magazinelor si degustam cu bucurie in cluburi, la restaurante sau la petreceri acasa.

Indrgostiti pasionali precum Jean Martell sunt cei care ne ofera capodobere imbuteliate precum L'Or de Jean Martell (disponibil si la noi pe site, insa doar la comanda aici). Sa luam acest exemplu pentru a explica dragostea. 

Jean, francez get pe get, era evident un om d'amour. Nascut pe insula vecina , in Jersey, Great Britain, francezul nostru si-a inceput cariera antreprenoriala ca un simplu comerciant. Dar imboldul creativ si dragostea pentru eau de vie l-a facut sa emigreze in patria "mama", unde s-a "indragostit" complet de zona de pe malul raului Charente. Adica in zona numita astazi Cognac. Atunci nu se numea asa deoarece, inca, nu exista ceea ce numim astazi cognac. Insa, in 1715, cand el a ajuns acolo a pus ochii pe o podgorie si pe ... o domnisoara :). Cum s-o impresioneze francezul nsotru pasional dar totodata mai putin adonisiac si lipsit de titluri nobiliare? Simplu. Ca orice barbat mai putin cunoscator in meandrele sentimentale feminine, a decis s-o impresioneze cu succesul sau. Astfel, a pus bazele casei de cognac Martell, a crescut-o, a dezvoltat produse noi si unice si ... s-a imobgatit. Nu stim daca a cucerit fata :), dar pasiunea lui pentru perfectiune ne-a adus cele mai speciale cognacuri, preferate de o lume intreaga.