Cum apune soarele, gerul se instalează și iarna lui 2016 își face simțită prezența.  Cu o săptămână înainte de Craciun, la munte e zăpadă, în oraşe e aglomerație şi toți ne pregătim de sărbătoare. Căutăm mâncare dar nu uităm și de băutură.

Iar când ne pregătim meniul și ne gândim ce să bem iarna, pe ger, reflexul zice vin fiert! Impregnat în tradiția culinaro-licoroasă românească, vinul fiert după părerea noastră, poate fi înlocuit cu alte băuturi calde mai interesante și care vă vor crește percepția de conossieurs in fața prietenilor ;)

Vă oferim alternative anti ger, de prin lume adunate cu grijă şi respect faţă de gust, aromă sau buchet:

1. Jameson Whiskey Hot Toddy

 Jameson Whiskey Hot Toddy

Reţeta de preparare a "combustibilului irlandez" conţine:

- două linguriţe de miere

- 15 ml suc de lămâie (cam jumătate de lămâie)

- 60ml Jameson

- 90ml apă fierbinte

- 5 cuişoare şi un băţ de scorţişoară

Se amestecă mai întâi, într-un pahar înalt, sucul de lămâie cu whikey-ul. Se înfig cuişoarele într-o coajă de lămâie şi se pun în pahar, împreună cu băţul de scorţişoară, peste whisky. Se toarnă apă fierbinte peste şi apoi se îndulceşte cu cele două linguriţe de miere. Sláinte!

Şi, ca să vă cadă bine, avem o ofertă specială la Jameson whiskey de 1L pe care o puteţi găsi aici: http://www.worldofdrinks.ro/index.php/default/jameson-irish-wiskey-40-100cl.html

 2. Glogg suedez

 Glogg suedez

Păi, dacă există un popor care să ştie ce înseamnă frigul, atunci cred că suedezii sunt acel popor. Şi că tot vine Revelionul şi vă adunaţi cu prietenii la petrecerea de anul nou şi aveţi nevoie de puţină băutură care să vă ajute să spălaţi sărmăluţele şi fripturile, vă oferim o reţetă specială de încălzit şi renii, de la suedezi, bună de băut pe la ora 12 noapte, după vin dar înainte de bere :)

Reţetă pentru 6 persoane:

- 1 cană de zahăr

- 500ml apă

- 2 butelii de vin roşu sec

- vreo 300ml de ABSOLUT Vodka

- coajă de la o portocală

- 2 beţe de scorţişoară

- 6 cuişoare

- 6 boabe de cardamon sparte

- 1 bucăţică mică de ghimbir

- un pumn de stafide

 

Cu vreo 30 de minute înainte de preparare, înmuiaţi stafidele in vodkă. Încălziţi la foc domol apa şi dizolvaţi zahărul. Adăugaţi restul ingredientelor şi lăsaţi-le pe foc până începe să fiarbă puţin. Opriţi focul şi lăsaţi amestecul să se răcească. Se serveşte călduţ, în căni de ceai, lângă grătarul încins în faţa cabanei de la munte (opţional rezemaţi de stâlp, dar fără manele :)).

Noi vă oferim şi vinul: http://www.worldofdrinks.ro/index.php/default/jacob-s-creek-shiraz-cabernet-rosu-sec-75cl.html, cat si Vodka: http://www.worldofdrinks.ro/index.php/default/absolut-vodka-40.html

3. Cuban punch

Cubanezii se plâng de fring atunci când temperatura scade sub 20 de grade. :) Ce n-am da noi pentru așa o minimă. Sau poate e mai bine cu ger si zăpadă? Oricum ar fi, un shot de Havana Especial turnat peste o cană plină de ceai de fructe de pădure ușor îndulcit și dres cu o felie de lime e mană după o tură pe pârtia de schi!

Ceaiul vi-l puteţi cumpăra singuri, dar Havana Club o puteţi găsi direct la noi pe site în secţiunea rom: http://www.worldofdrinks.ro/index.php/default/rum.html

Enjoy!